* Lees je deze blog op je telefoon? Draai het beeld dan even :) *
 

Hi!

Afgelopen week mocht ik weer heerlijk fröbelen in de haren van mijn dochter.

Ik heb een invlecht en een opvlecht gemaakt met daarbij een scheiding. Ik dacht eigenlijk dat het een appeltje en een eitje zou zijn, maar ik moest toch even goed kijken op de plaatjes en YouTube erbij halen, haha.

De eerste ging niet zo. Ik moest echt inkomen en uitzoeken welke haartjes ik nu moest pakken. De tweede ging al beter. Tevreden was ik nog niet. Een aantal dagen erna ben ik voor tweemaal de opvlecht gegaan. De opvlecht vind ik wel wat mooier staan als je vanaf de haargrens gaat vlechten. Het staat ook wat sjieker.

Het leuke is: Je kan 'm sportief dragen met een gave scrunchie, maar ook klassiek met een mooi speldje met kant en glitter. Hieronder zie je de foto's met daarbij de uitleg. En bedenk heel goed: oefening baart kunst!


De middenscheiding maken

 1. Het haar van Babette was nog een beetje vochtig door het douchen. Dat maakt het iets makkelijker, vind ik. Daarna al het haar naar achteren kammen en vanuit de neus ga je werken. Dat is je middelpunt.

 2. Zet je puntkam in het haar en trek het in een rechte lijn tot halverwege het achterhoofd. De haren goed scheiden.

 3. Daarna ga je verder met waar je geëindigd bent en trek je de puntkam nu in een rechte lijn naar beneden. De haren weer goed scheiden. Het haar wat je nu nog niet nodig hebt, maak ik even vast met een elastiekje.

 4. Nu kunnen we gaan beginnen met de opvlecht. Je mag zelf kiezen om rechts of links te beginnen 😊

 5. Het begin is het belangrijkst, maar ook het moeilijkst vind ik. Begin bovenaan met een klein driehoekig plukje. De vlecht maak je recht naar beneden. Hoe schuiner jij je handen houdt, hoe schuiner de vlecht gaat. De plukjes haar pak je steeds vanaf de scheiding en langs de haargrens vast.

 

Hoe gaan we verder:

 1. Begin bovenaan met de puntkam en zorg dat je een plukje haar in je handen hebt. Een driehoekje.
 2. Verdeel het driehoekje in drie gelijke stukken
 3. De buitenste pluk gaat nu onder de middelste pluk door. De andere pluk gaat nu ook onder de middelste pluk door.
 4. De opvlecht is bijna hetzelfde als de (in)vlecht, alleen ga je niet bovenlangs met de haarplukken, maar onderlangs. Zo ligt de vlecht op het haar.
 5. Nu gaan we haar bijpakken! Zorg ervoor dat je de plukken goed vasthebt, verdeeld over 1 hand. Hoe strakker jij het haar vasthoudt, hoe strakker de vlecht. Dit vergt echt gewoon oefening. Lekker vaak oefenen dus!
 6. Hoe houd je nu de haarplukken vast? Wat vind jij zelf fijn? Ik vind het fijn om alle vingers te benutten. Mijn wijsvinger en middelvinger en duim gebruik ik vooral om de vlecht op zijn plaats te houden en te wisselen. Mijn ringvinger en pink gebruik is juist om de andere haarstreng mee te pakken. Het is echt een kwestie van uitproberen en wat handig is voor jou.
 7. Je blijft bijpakken totdat je geen haar meer overhoudt. Dan vlecht je verder met de drie plukken zoals bij een gewone vlecht. Alleen niet vergeten onderlangs door te vlechten 😉 Elastiekje erin en de eerste is klaar!
 8. Hierna ga je naar de andere kant en herhaal je bovenstaande punten vanaf punt 6.
 9. Succes!

Als iets onmogelijk lijkt en het lukt, vind ik dat zó fijn. Dat maakt echt mijn hele dag! Vooral dát ene speldje erbij vinden. Heerlijk!

Zo heb ik een sportieve creatie gemaakt met een scrunchie (en een chillpak volgens Babette; ze wilde er ook nog graag bij sporten 😊) en een elegante creatie. Glitter en glamour; ik houd ervan!

 

Ik zie graag wat foto's voorbijkomen van de mooie opvlecht creaties! Tag je mij @dianekg en @hipvhaar?

 

Liefs!

Diane

© 2020 - 2024 Hipvoorhaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel